Nu finns det fyra nya profiler inom yrkesområdet offentliga kök. Det skapar fler möjligheter att strukturera lärande och kvalitetssäkra kunnandet för befintlig personal.
Profilerna kan användas vid både nyrekrytering och för intern kompetensutveckling – för arbetet mot en hållbar kompetensförsörjning.
✔️Strukturerat och kvalitetssäkrat lärande på arbetsplatsen
✔️Fyra olika nivåer med möjlighet till progression
✔️Skapar karriärvägar
✔️Gemensamt språk för offentliga kök
✔️Används nationellt idag
✔️Innehåller färdiga frågor och uppgifter
✔️Tillgängligt via mobil, surfplatta och webbläsare
För offentliga kost- och måltidsverksamheter samt arbetsmarknadsenheter som behöver säkerställa kompetens i samband med praktik, introduktion, kompetensutveckling och omställning.
Verktyg för självskattning, bedömning och erkännande.
Profilerna är uppbygga så att en individ ska kunna utvecklas i sin karriär och fördjupa sina kunskaper över tid. De består av olika moduler på olika nivåer där vissa områden överlappar eftersom kunskaperna och färdigheterna är viktiga inom flera områden. Vilket till exempel kvalitetssäkrar en omställning från ett arbete på ett mottagningskök till ett arbete på ett tillagningskök
Innehållet i profilerna är uppbyggt på så vis så att en individ ska kunna utvecklas i sin karriär och fördjupa sina kunskaper över tid. Därför finns det överlappande områden mellan de olika profilerna där kunskaperna och färdigheterna har samma nivå.
Innehållet har relevanssäkrats av sakkunniga och samverkande parter såsom arbetstagarorganisationer, kommuner och arbetsgivare i privat och offentlig verksamhet.
Självskattning skapar en bild av vad en individ, eller en grupp av individer, anser om sina egna kompetenser för arbetslivet.
Självskattningen görs direkt i OCN-plattformen. Resultatet kan användas som underlag för vidare planering av exempelvis rekrytering, utbildning eller validering.